Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η πρώτη εκδήλωση για τα 150 χρόνια της Ναυπλιακής Επανάστασης

21/03/2012

Η πρώτη εκδήλωση για τα 150 χρόνια της Ναυπλιακής Επανάστασης


 

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση, με την παρουσίαση του βιβλίου του Αναστασίου Γούναρη «Η Ναυπλιακή Επανάσταση/1 Φεβρουαρίου- 8 Απριλίου 1862».

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Χελιώτης «ανοίγει» την εκδήλωση. Στο πάνελ από αριστερά, οι ομιλητές: Γεώργιος Αναστασόπουλος, Αναστάσιος Γούναρης, Γεώργιος Ρούβαλης και Βασίλειος Κρεμμυδάς.

  

Ο συγγραφέας κ. Αναστάσιος Γούναρης στο βήμα.

 

Κατά την εκδήλωση, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βιβλίου αλλά και την γενικότερη τοποθέτηση στα γεγονότα της Ναυπλιακής Επανάστασης και στα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της περιόδου, από τους κ.κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο, Βασίλειο Κρεμμυδά και Αναστάσιο Γούναρη, ο συγγραφέας βραβεύθηκε από το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά για την προσφορά του στην πόλη και την ιστορία της. Την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης είχε ο κ. Γεώργιος Ρούβαλης.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς βραβεύει τον συγγραφέα.

 

Προβλήθηκαν διαφάνειες με φωτογραφικό υλικό σχετικά με τη Ναυπλιακή Επανάσταση και  ενημερωτικό τηλεοπτικό μήνυμα διάρκειας 2’36’’ λεπτών που δημιουργήθηκε για την προβολή των 150 χρόνων από τη Ναυπλιακή Επανάσταση με τη συνεργασία της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού και του  Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.  Το τηλεοπτικό μήνυμα ήδη παρουσιάστηκε στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012.

  

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

 

Οι επόμενες εκδηλώσεις

Το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 συνεδρίασε η επιτροπή, η οποία έχει ως κύρια αποστολή τη διοργάνωση του συνεδρίου του Οκτωβρίου. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι κυρίες Μαρία Βελιώτη και Μαρία Παπαμιχαήλ, οι κ.κ. Γεώργιος Αναστασόπουλος, Χαράλαμπος Αντωνιάδης, Δημήτριος Γεωργόπουλος, Κανέλλος Κανελλόπουλος, Αναστάσιος Τσάγκος, Κωνσταντίνος Χελιώτης και ο κ. Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης, ιστορικός, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και κατατέθηκαν οι πρώτες σκέψεις για το περιεχόμενο της συνάντησης του Οκτωβρίου.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ των φορέων που θα αναλάβουν την εκπόνηση του εκπαιδευτικού σκέλους των εορτασμών, υπό το συντονισμό του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και θεατρικοί φορείς της πόλης.

Η επόμενη εκδήλωση θα αφιερωθεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη «Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου (1809-1898) Μια θρυλική ηρωίδα».

 

 

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: