Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκδήλωση του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για την Ναυπλιακή Επανάσταση

04/04/2012

Εκδήλωση του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για την Ναυπλιακή Επανάσταση


 

Η πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής για τον Εορτασμό των 150 χρόνων από τη Ναυπλιακή Επανάσταση για παράλληλες εκδηλώσεις ώστε ο εορτασμός να απλωθεί σε κάθε κοινωνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, βρήκε γόνιμο έδαφος και έδωσε το ερέθισμα στους καθηγητές και τους μαθητές του 1ου Λυκείου Ναυπλίου, να οργανώσουν μια εκδήλωση σχετική με την Ναυπλιακή Επανάσταση.

Η γνώση της τοπικής ιστορίας αποτελεί ένα σημαντικό αλλά και απαραίτητο εφόδιο για τους νέους, που θα πρέπει να γνωρίζουν τον τόπο που γεννήθηκαν, που μορφώθηκαν, που αγάπησαν. Να γνωρίζουν ότι σε κάθε γωνιά της πόλης τους είναι χαραγμένα τα μηνύματα των προγόνων τους για αξίες και ιδανικά, που σήμερα κινδυνεύουν να ξεχαστούν.

Είναι αλήθεια ότι στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος των σχολείων είναι δύσκολο να ενταχθεί το μάθημα της τοπικής ιστορίας. Παλιότερα, στα πλαίσια των καινοτόμων δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και φέτος, μόνο στην Ερευνητική Εργασία (project), έχουν την δυνατότητα οι καθηγητές να εντάξουν σχετική θεματολογία και οι μαθητές να ασχοληθούν με τοπικά θέματα.

Έτσι την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 (τελευταία Παρασκευή πριν τις διακοπές του Πάσχα), θα διατεθούν οι δύο τελευταίες ώρες, ώστε να μεταβούν οι μαθητές στο Βουλευτικό και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των γεγονότων της Ναυπλιακής Επανάστασης.

Την παρουσίαση έχουν ετοιμάσει καθηγητές του σχολείου. Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν μια βασική γνώση γύρω από τα γεγονότα, να προκληθούν για να ερευνήσουν την ιστορία του τόπου τους.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει. Θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα επακολουθήσει διάλογος

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: