Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου για τη Ναυπλιακή Επανάσταση

13/04/2012

Kατάμεστη  η αίθουσα του Βουλευτικού κατά την εκδήλωση του 1ου Λυκείου Ναυπλίου


 

Σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, το  Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού και της Οργανωτικής επιτροπής εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την Ναυπλιακή επανάσταση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία στο Βουλευτικό η εκδήλωση του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου καθώς και πολίτες που προσήλθαν.

Ο καθηγητής κ. Κοΐνης με την υποστήριξη πλούσιου εικονογραφικού υλικού παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της Ναυπλιακής Επανάστασης. Η παρουσίαση του κ. Κοΐνη βοήθησε το κοινό να τοποθετήσει τις εξελίξεις στην τοπογραφία της Αργολίδας και στο γενικότερο πολιτικό και χρονικό πλαίσιο της εποχής κατά την οποία διαδραματίστηκε η Ναυπλιακή Επανάσταση.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Φωτογραφία:Studio B&G

Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε το ενημερωτικό τηλεοπτικό μήνυμα διάρκειας 2’36’’ λεπτών που δημιουργήθηκε για την προβολή των 150 χρόνων από τη Ναυπλιακή Επανάσταση με τη συνεργασία της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας & Πολιτισμού και του  Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και διανεμήθηκε το έντυπο ενημερωτικό υλικό που έχει ετοιμάσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Η Οργανωτική Επιτροπή εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη Ναυπλιακή Επανάσταση στήριξε την παραπάνω εκδήλωση και με μεγάλη ικανοποίηση είδε να επιτυγχάνεται ο βασικός στόχος της που είναι η ενημέρωση του κοινού και κυρίως των μαθητών και των νεότερων.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Φωτογραφία:Studio B&G

 

Έναρξη σχεδιασμού εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η πρώτη συνάντηση των φορέων που προσκάλεσε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και η Οργανωτική Επιτροπή για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Οι φορείς που προσκλήθηκαν να συμβάλλουν και να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δράσεις υπό το συντονισμό του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος  είναι:

Μουσεία

Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίρδυμα

Πολεμικό Μουσείο

Φορείς Πολιτισμού & Επιστημών

Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού

Βιβλιοθήκη Τέχνης & Ανθρωπιστικών Σπουδών «Ανθός»

Γενικά Αρχεία του Κράτους

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη «Παλαμήδης»

Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου

Εκθεσιακό Κέντρο «ALPHA BANK»

Θεατρική Ομάδα «Θεατροδρόμιο»

Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Εκπαίδευση

Διεύθυνση  Α΄/ βάθμιας Εκπαίδευσης

Διεύθυνση  Β΄/ βάθμιας Εκπαίδευσης

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργολίδας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου  – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Στην πρώτη αυτή συνάντηση κατατέθηκαν οι πρώτες προτάσεις και οι στόχοι των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ορίστηκε η επόμενη συνάντηση για το τέλος Απριλίου.

Επίσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών διανεμήθηκαν σε ξενοδοχεία, βιβλιοπωλεία και τράπεζες της πόλης τα δίπτυχα ενημερωτικά φυλλάδια για τη Ναυπλιακή Επανάσταση. Τέλος έχει δρομολογηθεί η μετάφραση και εκτύπωση του δίπτυχου ενημερωτικού φυλλαδίου για τη Ναυπλιακή Επανάσταση στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να διανεμηθεί στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: