Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του επιστημονικού συμποσίου

23/10/2012

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του επιστημονικού συμποσίου για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Eπανάσταση


 

Το τριήμερο επιστημονικό συμπόσιο που διοργάνωσε στο Βουλευτικό Ναυπλίου, 12-14 Οκτωβρίου 2012 η Οργανωτική Επιτροπή των Εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη  Ναυπλιακή Επανάσταση, η οποία ορίστηκε από το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. του Δήμου Ναυπλιέων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Κατά τη διοργάνωση του επιστημονικού συμποσίου αντιμετωπίστηκαν πολλές προκλήσεις και καθώς απαντήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όλοι οι συντελεστές είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Συγκεκριμένα η διοργάνωση των εορτασμών γενικότερα και η διεξαγωγή του συμποσίου ειδικότερα, απαίτησαν και εν τέλει ανέδειξαν τα εξής :

 

α. Αποτελεσματική συνεργασία όλων των φορέων πολιτισμού της πόλης μας

 

Ένα τόσο σύνθετο πρόγραμμα ανάδειξης του σημαντικότατου, για την τοπική και εθνική μας ιστορία, γεγονότος της Ναυπλιακής Επανάστασης, με τη δημιουργία έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, δημιουργία ιστοσελίδας, παρουσίαση βιβλίου, ειδική παρουσίαση σε μαθητικό κοινό, συντονισμό και παραγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργάνωση επιστημονικού συμποσίου καθώς και άλλα που έπονται, δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τη σύμπραξη και την επιμελή ενασχόληση όλων όσων συμμετείχαν και πρόσφεραν από την πρώτη στιγμή. Ο δήμος ευχαριστεί και συγχαίρει θερμά για την προσφορά τους  :

 

– Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

– Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard

– Τα ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – Αρχεία Ν. Αργολίδας

– Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο  Παλαμήδης»

– Την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξ. Σούτζου, Παράρτημα Ναυπλίου

– Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου»

– Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

– Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου

– Το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

– Το Τμήμα Θεάτρου του ΔΟΠΠΑΤ

– Τη Θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ

– Την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού

 

β. Υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής από τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας

 

Στους κατά κοινή ομολογία δύσκολους χρόνους που διανύουμε είναι αξιέπαινη η προσφορά των συμπολιτών μας ξενοδόχων που πρόσφεραν τη φιλοξενία των συνέδρων και ομιλητών κατά την παρουσίαση του βιβλίου «ΝΑΥΠΛΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», στις 17 Μαρτίου 2012 και κατά το επιστημονικό συμπόσιο 12-14 Οκτωβρίου 2012. Ευχαριστούμε τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες, τα οποία αναγράφηκαν αναλυτικά στο πρόγραμμα του συμποσίου που διανεμήθηκε σε όλους, και ιδιαίτερα  το σύλλογο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ – http://www.all-about-nafplio.com. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της διοργάνωσης, με επαγγελματισμό και συνέπεια. Όλοι τους απέδειξαν την κοινή συνειδητοποίηση για βελτιστοποίηση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η πόλη μας μέσα από το συντονισμό και την αναζήτηση ποιοτικών χαρακτηριστικών και ήδη έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά.

 

γ.  Υψηλό επιστημονικό επίπεδο, το οποίο επισημάνθηκε από όλους τους ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές που συμμετείχαν ή παρακολούθησαν σε απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο

 

Ο άρτιος και έγκαιρος προγραμματισμός του περιεχομένου του συμποσίου από την επιστημονική του επιτροπή, εξασφάλισε ένα πρόγραμμα πυκνό και δομημένο, το οποίο κάλυψε όλες τις πτυχές της οθωνικής περιόδου (1833-1862) και φώτισε καλύτερα τις κοινωνικές, οικονομικές και ιδεολογικές προϋποθέσεις, που επέτρεψαν την ενεργό συμμετοχή του Ναυπλίου στην Επανάσταση. Ευχαριστούμε θερμά τον επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής κ. Τριαντάφυλλο Σκλαβενίτη, ιστορικό, Δ/ντή Ερευνών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ, και τα λοιπά μέλη κ. Γιώργο Αναστασόπουλο, Μπάμπη Αντωνιάδη, Μαρία Βελιώτη, Δημήτρη Χ. Γεωργόπουλο, Κανέλλο Κανελλόπουλο, Ιωάννα Παπαντωνίου, Κων/νο Χελιώτη.

Επίσης συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την κα Λαμπρινή Καρακούρτη, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξ. Σούτζου, Παράρτημα Ναυπλίου για την οργάνωση της εξαιρετικής έκθεσης «Τα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα (1833-1862)» που εγκαινιάστηκε επ΄ ευκαιρία της έναρξης του συμποσίου, και για τη δημιουργία του καταλόγου της έκθεσης.

 

δ. Αδιάλειπτη συμμετοχή του κοινού, συμπολιτών μας κατά κύριο λόγο, που παρακολούθησαν ακούραστοι το πυκνό πρόγραμμα του συμποσίου ακόμη και κατά τις δύσκολες ώρες, νωρίς το πρωί και νωρίς το απόγευμα

 

Αποτέλεσμα του παραπάνω ήταν ένα Βουλευτικό διαρκώς γεμάτο, που απέδειξε τη δίψα όλων για γνώση και ποιοτικές εκδηλώσεις. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω υπήρξε η δυνατότητα απευθείας μετάδοσης του συμποσίου στο διαδίκτυο και σε αυτό τον τομέα επιτεύχθηκαν επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς οι διαδικτυακοί σύνεδροι ανήλθαν συνολικά και τις τρεις ημέρες στους 873, ενώ ο ανώτατος αριθμός ατόμων που παρακολουθούσαν συγχρόνως διαδικτυακά ανήλθε στους 130.

  

ε. Αποτελεσματικότητα και συνέπεια της Οργανωτικής Επιτροπής και της γραμματειακής ομάδας.

 

Σημειώνουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή  ορίστηκε από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.  και αποτελείται από τους κ. Κωνσταντίνο Χελιώτη, Γιώργο Αναστασόπουλο, Μπάμπη Αντωνιάδη, Πόπη Καλκούνου και Ιωάννη Πετρόπουλο.

Η γραμματειακή υποστήριξη – δημοσιότητα –προβολή, διεκπεραιώθηκαν υποδειγματικά από ομάδα εθελοντών, οι οποίοι επίσης φρόντισαν για τη διάχυση της είδησης με αποτέλεσμα να γίνει αναφορά του συμποσίου στην ΝΕΤ τηλεόραση, σε πολλές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού και παραδοσιακού τύπου, μεταξύ των οποίων ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ. Επίσης το ηλεκτρονικό υλικό προβολής προωθήθηκε σε ιστοσελίδες πανεπιστημιακών σχολών Ιστορίας και σε εξειδικευμένα έντυπα για Ιστορία και Πολιτική.

 

στ. Χορηγίες χωρίς τις οποίες τίποτε από αυτά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί

  

Ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική υποστήριξη τους:

–  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

–  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.)

–  ALPHA BANK

–  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

–  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

–  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

–  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Κλείνουμε με τη διαπίστωση ότι ο απολογισμός του συμποσίου από όλες τις απόψεις υπήρξε ανώτερος από κάθε προσδοκία, με την ευχή να συνεχίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι το ίδιο δημιουργικά και με την υπόσχεση να επανέλθουμε σύντομα με την αναγγελία νέων εκδηλώσεων.

 

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: